Postări

Se afișează postări din februarie, 2016

Timea are 4 ani si jumatate

Draga mea fetita implineste pe 3 martie varsta de 4 ani si fix 6 luni. Cam asta va fi si diferenta intre ea si Lukas. Sper sa fie doi frati buni, sa se iubeasca si sa se ajute unul pe celalalt, intotdeauna. Chiar ieri vorbeam cu Sorin despre asta. Ne-am propus sa avem mare grija cum ii educam, sa nu cumva sa se simta vreunul din ei neglijat in favoarea celuilalt. Sper sa reusim sa ii facem sa fie ca o echipa. Sa fim cu totii uniti pana la sfarsitul vietii. Si sa revin la Timea. Voi nota cate ceva despre ea, progresele facute pana acum, ca sa nu cumva sa le uit. 👑 Are intre 13 kg si 14 kg 👑 Are peste 98 de cm (ii sunt bune si hainele de marimea 104-110) 👑 Se spala singura pe dinti 👑 Se imbraca singura (doar la nasturi, capse si fermoare are nevoie de ajutor) 👑 Se incalta singura (la fermoar si sireturi o mai ajutam) 👑 Doarme singura in camera ei. 👑 Stie sa coloreze, sa deseneze 👑 Ii place sa cante 👑 Ii plac printesele 👑 Adora rochiile 👑 Ar vrea sa mergem tot timp

Anmeldung spital

Imagine
Acum am revenit de la clinica. Aici in saptamana 36 gravidele trebuie sa se inregistreze la spitalul unde vor sa nasca pt ca atunci cand va veni momentul, totul sa fie deja stocat in baza lor de date. Am purtat o discutie despre nastere cu un doctor (tanar, negru, cu parul rasta). Ma rugam in gand sa nu imi faca control pe masa 😁 si nu mi-a facut. A inceput cu monitorizarea inimioarei apoi eco. A fost o ecografie fff amanuntita. M-a apasat cu sonda aia de am crezut ca imi face gaura in burta. Totul a fost bine dupa spusele medicului. Problema mea ramane insa greutatea. Acum 2 saptamani doctorita mea a zis ca bebe are 2.700 kg. Azi la eco a reiesit ca are 2570. Nu cred ca e posibil asa ceva....Medicul de azi a spus ca bebe e mai mare cu 4 zile si sa nu imi fac griji, pt ca oricum va creste mult pana la nastere. Nu a gasit explicatie pt diferenta asta mare. Nu mai stiu dupa care eco sa ma iau. Am sa innebunesc pana nasc. Azi am 36 saptamani si 3 zile.

Timea spune lucruri trasnite 2

"Intr-o seara stateam toti trei in pat si ne uitam pe laptop la un film. Am rugat-o pe Timea sa stea acoperita cu plapuma ca sa nu ii fie frig. Timea: Mami dar nu imi place sa ma acopar ca esti asa de intepenita. Eu: (razand) Intepenita? Pai tu stii ce inseamna "intepenita"? (Nu a mai folosit cuvantul niciodata). Timea: Pai, asa, cu tepi pe picioare. Eu: 😂" "Ultima oara cand am fost sa o vizitam pe mama in Kempten, Timea a tinut sa ii explice ca in Romania nu se vorbeste doar romaneste. Ea a auzit-o pe Aurica de atatea ori ca in loc de paine spune pita... 😂😂😂"

Luna a 9-a

Imagine
De azi am intrat in ultima luna de sarcina. Daca bebe vine la sfarsitul saptamanii este considerat la termen. Deci, suntem toti bine, pregatiti...orice ar fi. Deja si Sorin incepe sa se implice tot mai mult la pregatiri iar Timea continua sa vorbeasca cu Lukas ca si cum el e deja aici. Pfff, E asa de grea asteptarea si sunt deja la capatul puterilor...

Contractii false

Imagine
De cand am fost racita am avut zilnic cate 3-4 contractii care erau foarte putin dureroase. In ultimele patru zile insa am inceput sa le am doar seara, inainte de culcare, dar au inceput sa doara. Am vreo 4-5. Azi se pare ca a fost mai diferit. Am avut pe toata durata zilei, multe, multe contractii. Cam una pe ora iar acum, seara m-au luat mai des. Nu stiu exact ce semnifica insa sper sa nu inceapa travaliul prea repede. Acum am 35 saptamani si 5 zile. Abia de la 37 bebe e considerat la termen, deci trebuie sa mai stea neaparat. Mi-ar place sa vina pe 18 martie, pt ca pe 17 vine mama la noi si ne-ar fi mai usor. Chiar sunt curioasa ce zi isi va alege puiul mic.

Fetita mea frumoasa

Imagine
Draga mea Timea e o adevarata domnisoara. Nu am mai scris despre ea in ultima vreme si trebuie neaparat sa recuperez. Sa nu cumva sa uit detalii din cresterea fetitei mele. Deja de mult timp ea prefera sa se imbrace cu rochite, sa si le aleaga ea si daca cumva eu vreau sa ii dau altceva, ma cearta si imi spune ca nu se potrivesc. E experta la culori si moda. Ii plac foarte mult desenele animate cu printese si printi si adora sa ii spun povesti. E minunat sa ii vad curiozitatea, bucuria si mirarea cand descopera ceva nou. Imi place ca ea inca mai crede ca exista acea lume magica. E in perioada intrebarilor si sunt bucuroasa ca e foarte curioasa si vrea sa stie atat de multe. Sunt mandra de ea ca vorbeste asa de frumos, ca stie cuvinte complicate pt varsta ei si pronunta cat mai clar cuvintele. Inca mai are probleme cu genurile dar progreseaza. E destul de independenta. Doarme singura in camera ei si asta ma bucura, se imbraca, se incalta, mananca, se spala pe fata, maini, dinti, s

35 saptamani de sarcina. Vizita la doctor

Din fericire azi doctorita mi-a facut ecografie. Mi-am dorit foarte mult asta deoarece am vrut sa aflu greutatea bebelui. Asadar, misterul a fost elucidat. Puiul mic are 2703 g si e mai mare cu o saptamana si ceva. Sper din tot sufletul sa fie asa. Sunt linistita acum. Plus ca i-a facut electrocardiograma din nou iar pulsul a fost foarte bun (intre 140-150). Si analizele mele au fost ok. Deci, toate bune si frumoase. Astept sa vina momentul mult visat.

Pregatiti cu totul. Doar bebele lipseste

Imagine
Am fost ieri si am cumparat tot ce ne mai trebuia pt venirea puiului mic. Lista e completa. Avem totul, doar bebe mic trebuie sa vina. Oof, dar mai are de stat...deci va trebui sa am rabdare. Am bagajul pt spital gata pregatit, hainutele spalate, calcate si puse la locul lor in dulap, patutul, caruciorul, toate montate, avem scutece, creme, sampoane, chiar si pt mine am pregatit pt dupa nastere cate ceva. Deci, ramane doar sa treaca timpul ca sa vina baietelul nostru. Mai sunt teoretic 38 de zile. Intre timp ma minunez de hainutele puiului. Sunt atat de mici si de dragute. Oricum mi se pare ca tot ce am cumparat pt el e o minunatie.  Imi tot imaginez cum va fi sa stam cu totii acasa, impreuna...Pfff, oare cand se va intampla? Intre timp am facut cateva poze sa imi ramana amintire din perioada sarcinii.

Viata la 34 de saptamani de sarcina

Imagine
Devine din ce in ce mai greu. Sunt neindemanatica. Ma incalt foarte greu, merg la baie des. Noroc ca nu sunt umflata, nu ma dor picioarele si spatele ca la prima sarcina. Bebe e cuminte. Foarte activ pe timpul zilei. Pare calm si calculat. Se vede ca e baietel. Doar azi-noapte m-a speriat. Nu a vrut sa se miste timp de aproape 2 ore. L-am tot impins si nu a vrut nicidecum sa se clinteasca. Probabil dormea adanc. Dimineata m-a trezit miscandu-se. Am fost tare bucuroasa sa il simt iar. Puiul mic, din ce am citit , ar trebui sa aiba 2,200 kg. Nu ma bazez pe asta. El nu e ca in statistici, ba e mai mare, ba e mai mic. Poate vom afla peste 5 zile de la doctorita. Asta, daca imi face eco. Vom vedea. AMR 41 de zile. 👍

Baietelul meu la 33 de saptamani

Imagine
Am fost ieri la doctor dar nu am fost prea multumita. Mi-a facut iar toate testele posibile dar ecografie nu. Asadar ramane un mister greutatea puiului. Doar i-am ascultat inimioara intr-un fel de electrocardiograma. Colul e inchis si nu voi naste prematur...spunea doctorita. Asta e bine. Eu oricum am aproape gata bagajul. Mai trebuie doar sa fac rost de niste papucei de casa si sunt gata. Incep sa imi pierd rabdarea...sa numar zilele mai cu foc. Mai sunt 53 pana la nasterea teoretica. Doamne ajuta sa fie totul bine pana la final si sa imi tin in brate odata puiul. Intre timp ma minunez ca simt cum se misca in burtica. Muta manutele, piciorusele....se incordeaza. E foarte simpatic si calm. De cate ori spal vasele face gimnastica. Cred ca ii place sunetul apei.